HBC Hostivař delic HBC ALPIQ Kladno HBC Pardubice HBC Prachatice HC Kert Park Praha HBC Hradec Králové 1988 HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany Svítkov Stars Pardubice HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
17.09.2020 Reportáž

Junioři pokračují ve vítězném tažení! Čejka rozhodl o výhře nad Kladnem!

O pár hodin později, nežli hostivařský A tým, vběhla v sobotním odpoledni do kladenské arény také juniorka. Nezaujatý divák by ale na první pohled rozdíl nepoznal, řada stejných hráčů a na střídačce stejný trenér, který zaskakoval za v trestu se nacházejícího, tradičního lodivoda hostů z Prahy.

2.kolo, sobota 12.9.2020

KLA

Kladno

2:5

2:1, 0:1, 0:3

HOS

Hostivař

Branky a nahrávky: 12:15 Vosátka (Šťastný), 29:30 Čejka (Lehner), 32:52 Čejka (D.Vaniš), 35:34 Čejka, 43:51 Hroch (Čejka) .
Rozhodčí: Vokurka, Volkán . Vyloučení: 7:8 . Využití: 2:2 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 64 . Střely na branku: 35:34 . Průběh utkání: 2:0, 2:5 .

Sestava domácích

Pulec (Jones) - Kužel, Teinitzer, Gutwald, Lacina, Rychlý, Drechsler - Ježek, Barták, Beran, Drechsler, Frolík, Paták, Slavík, Svoboda, Tor, Zdrůbecký, Káranský

Sestava hostí

Skalický (Paleček) - Vaniš, Petrášek, Kučera, Vodehnal - Chramosta, Vosátka, Šťastný, Hroch, Čejka, Lehner, Jirsák, Mareš, Sousedík

Komentář k zápasu

Hostivařští nastoupili do utkání velmi aktivně, ale pohříchu také nedůrazně v obraně a nedisciplinovaně, což mělo za výsledek několik vyloučení a brzké vedení domácích 2-0. To hostivařskému týmu na čas sebralo vítr z plachet a musel začít opět trpělivě budovat svoji převahu a pokusit se snížit gólové manko. Podařilo se mu to až před koncem první třetiny, kdy v povedeně sehrané přesilovce zakončoval přesně švihem Vosátka, kterému nabíjel Šťastný.

Druhá třetina přinesla tuhý boj, který moc vyložených šancí nenabízel. Hostivař pomalu, ale jistě přebírala iniciativu, ale stále se nemohla prosadit do vyložených šancí a Ty, které měla, s klidem likvidoval kladenský gólman. Ke konci druhé třetiny uchránil hostivařský tým od smolně inkasovaného gólu verdikt rozhodčího a za krátko bylo vyrovnáno. Po tlaku v útočném pásmu domácích přiklepl Lehner před bránou postavenému Čejkovi a ten bekhendovým blafákem srovnal skóre na 2-2.

Třetí třetina se nesla v podobném duchu jako dvě předešlé, nicméně hostivařské mužstvo hrálo již o poznání zodpovědněji a nedovolilo Kladnu dostávat se do výraznějších příležitostí. Naopak, využívalo každé příležitosti k protiútoku a hostivařský střelec Čejka nemilosrdně potrestal dvě okénka v obraně domácích. Nejdříve zakončil svůj samostatný nájezd po přihrávce Vaniše a následně využil chyby domácího brankáře a z téměř nemožného úhlu dodal klid na hostivařské hokejky. Definitivní podobu výsledku následně dal Hroch, který neomylně trefil prázdnou klec kladenského mužstva.

Ohlasy po utkání

Martin Davídek (trenér HBC Hostivař) - Vstup do utkání nám nevyšel podle představ. Kladno využilo našeho nedůrazu v obsazování hráčů v obranném pásmu a šlo do vedeni. K tomu jsme se nevyvarovali zbytečných, někdy až hloupých faulů a tím dávali Kladnu šanci mít převahu. Uklidnily nás až branky Honzy Čejky, který svým pohybem na sebe vzal někdy i tři hráče a přesto se dokázal prosadit. Nakonec jsme utkání zvládli a dovedli do vítězného konce. Zápas jsem si užil a jsem rád, že si Hostivař odvezla v sobotu z Kladna alespoň 3 body (úsměv).

Redakce

 
 

“Bude jenom na nás, jak ke zbytku série přistoupíme“ říká obránce A týmu Jan Kočka!

25.4.2024

Junioři ztratili dobře rozehraný zápas s Plzní v samotném závěru!

25.4.2024

Mikropřípravka opět v akci! Na domácím turnaji se představila trojice hostivařských týmů!

23.4.2024

Starší žáci porazili ústeckou Elbu! Do nadstavby tak postupují z druhého místa!

23.4.2024

Partneři klubu