HBC Hostivař delic HBC ALPIQ Kladno HBC Pardubice HBC Prachatice HC Kert Park Praha HBC Hradec Králové 1988 HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany Svítkov Stars Pardubice HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
15.09.2013 Reportáž

Hostivař skolila Bubáky gólem v poslední vteřině!

Zatím je to velká krasojízda. Národkové áčko ani ve čtvrtém ligovém zápase nerozdalo body a hřeje se na čele tabulky. V Novém Strašecí to byl ale zatím největší boj, který rozhodly až poslední vteřiny. Chcete vědět, jak Miroslav Strejček rozhodl?

4.kolo, neděle 15.9.2013

NOV

Nové Strašecí

2:3

1:2, 0:0, 1:1

HOS

Hostivař

Branky a nahrávky: 0:22 J.Kalabis (M.Brož), 7:40 M.Strejček (T.Borkovec, J.Langthaler), 44:59 M.Strejček (J.Langthaler).
Vyloučení: 7:4. Diváci: 70. Střely na branku: 30:34.

Sestava domácích

Sestava hostí

M.Šupík (J.Žežulík) - M.Zápotocký, J.Zvolský, P.Hostinský, M.Přeslička - S.Tvrz, M.Brož, J.Kalabis, T.Borkovec, J.Langthaler, M.Strejček, M.Kalaš, A.Zahálka, T.Hrabák, K.Bělka

Komentář k zápasu

Nové Strašecí a HBC Hostivař spolu soupeří už roky. Kdysi dávno ještě pouze v II. NHbL (sezona 06/07) a posledních pět let v druhé nejvyšší tuzemské soutěži. Do loňského listopadu dokonce Hostík Bubáky nikdy neporazil a od dob čachrování s trenérem Moravcem mají vzájemná střetnutí vždycky zvláštní náboj...

Zápas čtvrtého kola ale Na Kocourku začal pro Pražany náramně. Už ve 22. vteřině si našel odražený míček Kalabis a brankáře Lišku z blízkosti snadno prostřelil. Úvod utkání musel jak jinak než početnou diváckou kulisu v sychravém počasí zahřát, protože už v čase 2:04 využil obrovskou hrubku v našem oslabení Horáček a bylo srovnáno. V úvodní části se ostatně v plném počtu hráčů moc nehrálo. Domácí i náš celek byli vyloučeni shodně třikrát, na obou týmech je ale zřejmě stále patrný začátek soutěže, protože žádné velké šance si ani jeden celke v power play nevypracoval. Gól ale přesto padnul. V osmé minutě se krátce po buli v útočném pásmu zmocnil míčku Strejček a nechytatelnou ranou vymetl pavučiny v brance domácích. A když v samostatných únicích nezaúřadovala "Forsbergovka" Zápotockého ani Langthalera, šla Hostivař do kabin s hubeným vedením 2:1.

Druhou část značně stížila silná přeháňka, která se nad středními Čechy prohnala. Na helmy a záda hráčů bubnovala jedna kapka za druhou a z hokejbalového hřiště se pomalu stával plavečák. Jak je ale známo, hokejbal se hraje za každého počasí, a kupodivu i diváci vydrželi na svých místech. Ani v prostřední třetině se toho pět na pět moc neodehrálo. Tentokrát byli ale výrazně víc vylučováni domácí. Hostivař ovšem nedokázala využít žádnou přesilovku, když většina střel končila na chráničích domácích hráčů. I po třeciti minutách tak svítilo na tabuli stejné skóre.

V závěrečné třetině tak Moravcův tým musel dohánět ztrátu, a to zvládl velmi rychle. Už po 165 vteřinách využil čistě vyhrané buly ostřelovač Průša a jeho nechytatelnou dělovku lovil Šupík až v brance. Skóre bylo srovnáno, ze hry se stala plácaná a tresty dle pozdějších slov rozhodčího "Za tohoto stavu a v tomto čase už vylučovat nebudu" zmizely... Hostivař se z vyrovnání oklepala až v polovině třetiny, čemuž pomohlo i stažení na dva útoky. Od 10. minuty jsme pak Bubáky svírali v obranném pásmu, kýžený gól ale ne a ne přijít. Nejvíc se toho tak událo v poslední minutě. Nejprve Strejček sám před gólmanem nedokázal zakončit kvůli ostré sekeře do kotníku, poté se všem na Hostující střídačce zatajil dech, když Průša přímo na modré čáře vystihl rozehrávku... Jeho pověstný golfák ale Šupík bezpečně ztlumil.

Dvacet vteřin před koncem měla Hostivař buli v útočném pásmu a lodivod domácích si vzal oddechový čas. Dvě vyhrané buli znovu skončily na holeních domácích, třetí se odrazila do rohu a do konce zbývaly poslední setinky. Langthaler tak napálil skákající balonek směrem do brankoviště, kde se nejlépe zorientoval Miroslav Strejček a v čase 44:59 strhnul vedení na stranu Hostivaře. Klika jak blázen, ale štěstí přeje připraveným...

Ohlasy po utkání

Aleš Zahálka - "Dobrý vstup do sezony jsme chtěli potvrdit i v zápase se Strašecím, byť jsme věděli, že se nám na něj venku dlouhodobě nedaří. Utkání poznamenal silný déšť na konci první třetiny, který znesnadňoval pohyb všem hráčům na hřišti, a také naše střelecká nemohoucnost při přesilových hrách. V závěru se na nás usmálo štěstí v podobě gólu v poslední vteřině, nicméně si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Tým si pomalu sedá, věřím, že se budeme ještě zlepšovat."

Tomáš Borkovec - "Zápasy se Strágem mají vždy zajímavý náboj. Myslím, že v neděli jsme byli lepším týmem a po dvou neuznaných gólech, které jsme dali, se k nám přeci jen otočilo štěstí a my jsme vybojovali tři velice důležité body."

Stanislav Tvrz - "Zápas byl myslím velice vyrovnaný a zbytečně jsme si ho zkomplikovali množstvím neproměněných šancí a špatnou hrou v přesilovkách. Myslím, že jsme byli lepší než soupeř a bojovali jsme do poslední sekundy o plný počet bodů, které jsme nakonec v poslední vteřině opravdu urvaly."

 
 

Další ztráta! Junioři ztratili v Berouně čtyřbrankové vedení!

26.4.2024

“Bude jenom na nás, jak ke zbytku série přistoupíme“ říká obránce A týmu Jan Kočka!

25.4.2024

Junioři ztratili dobře rozehraný zápas s Plzní v samotném závěru!

25.4.2024

Mikropřípravka opět v akci! Na domácím turnaji se představila trojice hostivařských týmů!

23.4.2024

Partneři klubu