HBC Hostivař delic HBC ALPIQ Kladno HBC Pardubice HBC Prachatice HC Kert Park Praha HBC Hradec Králové 1988 HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany Svítkov Stars Pardubice HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
26.04.2014 Reportáž

První zápas semifinále se povedl, Hostivař se po výhře 5:2 nad Suchdolem ujala vedení v sérii

Do semifinálové série Hostivař rozhodně nevkročila tou správnou nohou… Ale zajíci se počítají až po honu. Áčko přežilo herně nepovedenou úvodní třetinu semifinále bez úhony a nakonec se radovalo z první výhry v těžké sérii se obhájci titulu ze Suchdolu nad Lužnicí.

SF1, sobota 26.4.2014

HOS

Hostivař

5:2

0:0, 3:0, 2:2

SUC

Suchdol nad Lužnicí

Branky a nahrávky: 20:43 T.Šimon (M.Brož, O.Palička), 24:00 M.Brož (O.Palička), 28:13 M.Kalaš (M.Strejček, O.Tichý), 39:11 M.Zápotocký (O.Palička), 42:07 O.Palička (T.Šimon, O.Joch).
Vyloučení: 8:5. Diváci: 72. Střely na branku: 39:25.

Sestava domácích

J.Žežulík (L.Rosenberg) – M.Zápotocký, J.Zvolský, O.Tichý, P.Hostinský, T.Šimon, O.Joch, M.Přeslička – M.Lehner, M.Brož, O.Palička, T.Borkovec, M.Kalaš, M.Strejček, S.Tvrz, J.Kalabis, A.Zahálka, J.M.Pavel, K.Kandler

Sestava hostí

Komentář k zápasu

V první patnáctiminutovce jsme posbírali čtyři tresty, a tak se Hostíci museli bránit náporu soupeře z jihu Čech. Pražané ale všechna početní znevýhodnění přestáli, a to včetně téměř minutového oslabení 3 na 5. Žežulík si v něm naštěstí dobře postavil břevno a první siréna tak ohlásila bezbrankové skóre.

Po nepřesvědčivém výkonu přišla klasicky bouřka v kabině a hromy blesky zase zabraly… Ve 21. minutě se při přesilovce trefil ze vzduchu Šimon a domácí šli do vedení. Další početní výhodu využil přesnou střelou od levého mantinelu Brož a do třetice v přesilovce udeřil o tyčku Kalaš. Hostivař ve druhé části dominovala střelecky (15:7) i gólově a se skóre 3:0 se šlo do kabiny veseleji.

V poslední třetině jsme z jasného zápasu zase jednou dokázali vykouzlit drama… Už po 167. vteřinách překonal Žežulíka Blafka a za čtyři minuty ten samý hráč ještě víc přitopil pod kotlem. To mistři konečně využili svoji první přesilovku. Další faul už ale rozhodčí nepískli a při hře pět na pět byla Hostivař lepší. Po dlouhém tlaku plném střel se napotřetí prosadil Zápotocký a pět minut před koncem se nám zase dýchalo volněji. Konečnou podobu prvnímu zápasu dal přesnou střelou o břevno Palička. Hostivař po výsledku 5:2 zapsala do kolonky semifinálových vítězství první bod.

 
 

Další ztráta! Junioři ztratili v Berouně čtyřbrankové vedení!

26.4.2024

“Bude jenom na nás, jak ke zbytku série přistoupíme“ říká obránce A týmu Jan Kočka!

25.4.2024

Junioři ztratili dobře rozehraný zápas s Plzní v samotném závěru!

25.4.2024

Mikropřípravka opět v akci! Na domácím turnaji se představila trojice hostivařských týmů!

23.4.2024

Partneři klubu