HBC Hostivař delic HBC ALPIQ Kladno HBC Pardubice HBC Prachatice HC Kert Park Praha HBC Hradec Králové 1988 HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany Svítkov Stars Pardubice HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
12.10.2013 Reportáž

Šlágr mezi Kovem a Hostivaří: Vyrovnaný zápas ovlivnila vyloučení, bod navíc bral po nájezdech lídr!

Pražské derby, pomyslný souboj o první příčku v tabulce, navíc bývalý trenér Vos na naší střídačce. Zápas mezi Kovem a Hostivaří snad nikdy neměl takou zápletku. Hostivař byla střelecky aktivnější, nakonec ale prohrála 2:3 po nájezdech.

9.kolo, sobota 12.10.2013

KOV

Kovo Praha

3:2ss

1:2, 1:0, 0:0 - 0:0

HOS

Hostivař

Branky a nahrávky: 4:09 M.Zápotocký (O.Palička, M.Brož), 12:44 M.Strejček (J.Pittel, A.Zahálka).
Vyloučení: 11:7. Diváci: 75. Střely na branku: 31:38.

Sestava domácích

Sestava hostí

J.Žežulík (M.Šupík) - P.Hostinský, M.Zápotocký, J.Zvolský, M.Přeslička, O.Joch, A.Zahálka - S.Tvrz, M.Brož, O.Palička, T.Borkovec, J.Kalabis, M.Strejček, K.Kandler, M.Kalaš, J.Pittel, M.Lehner

Komentář k zápasu

Byl to očekávaný zápas. Vždyť ani jeden z týmů v úvodních kolech neztratil žádný bod, a po právu se Kovo s Hostivaří seřadilo s velkým náskokem na špici západní skupiny 1. ligy. Hráči, fanoušci a jistě i řada soupeřů byla zvědava, jak vzájemné měření obou týmů dopadne. Mančafty se navíc sešly v téměř kompletních sestavách, a tak se zamračená Palmovka mohla těšit na atraktivní mač.

Domácí, alespoň se tak zdálo, na Hostík vyrukovali s bráněním středního pásma, a tak byla Hostivař aktivnějším týmem. Odměna přišla záhy, když v páté minutě Brož s Paličkou aktivním napadáním vybojovali míček v útočném pásmu, ten si našel Zápotocký a rychlým švihem do růžku překonal Zelenku poprvé. Vedení ovšem nevydrželo hráčům v modrém dlouho. Špatně rozebraná buly v našem pásmu byla základem akce, na jejímž konci se u tyčky před Žežulíkem na moment ocitl sám Winter a skóre srovnal.

Pak domácí jako by v pravidelných intervalech faulovaly a Hostivař prakticky celý zbytek úvodní části odehrála v početní výhodě. První přesilovku klub z Prahy 15 prohospodařil, druhou už zvládl využít. Nejprve nám upláchl vytáhlý Jelínek, ale Žežulík bývalého spoluhráče z Ďáblů vychytal. V zápětí jsme se dostali do tlaku - míček putoval kolem celého útočného pásma, až ho Pittel zpoza branky ideálně předložil Strejčkovi, který se z mezikruží nemýlil - 1:2. V závěru mohl ještě navýšit náskok Palička, který zažehl své motory, utekl obráncům a řídil se sám na Zelenku, jeho brejk ale zmařilo sekání, a tak šla Hostivař do kabiny jen s těsným náskokem.

Také ve druhé části byl nový tým trenéra Teplého střelecky aktivnější, ovšem pokud bychom počítali brankové příležitosti, v této statistice by vévodilo Kovo. Dlouhodobě nejlepší tým v lize od nás postupně jako darem dostával jeden brejk, akci 2-1 a dokonce 2-0... Vždy se ale vytasil pozorný Žežulík, nebo zklamali soupeřovi střelci.

Vyrovnání přesto přišlo. Přesně v polovině utkání si Winter udělal prostor u mantinelu a jednou rukou našel před brankou volného Hájka. Útočník ze soupisky kováckého béčka takříkajíc vykoupal našeho brankáře. Stav 2:2 pak vydržel až do druhé sirény.

Třetí třetina se z bojovného zápasu změnila na souboj o větší počet faulů. Pět na pět se v poslední části hrálo symbolicky pět minut... Zbývající čas zabraly přesilovky, resp. oslabení a výraznou měrou také hra ve čtyřech. Starší hráči na place tak mohli zavzpomínat na časy, kdy se takto hrálo a předvést své umění na více prostoru. Asi největší šanci na změnu skóre zahodil Brož, který sám na vrcholku kruhů přestřelil poloodkrytou branku Kova!

Velké vášně ale pak vzbudily fauly na hranici brankoviště. Nejprve domácí Ruda poslal do brány (a na tyčku) dorážejícího Kandlera a vyfasoval dvě minuty za napadení. Hodně podobná situace se za tři minuty odehrála před naší brankou... Tentokrát dorážel Krištof, kterého odstrčila obranná dvojice Hostinský Zápotocký. Rozhodčí ukázal na prvního jmenovaného a naznačil napadení. Až poté, co se zraněný Krištof, který podle záznamu brankovou konstrukci netrefil, nezvedal, udělil rozhodčí vyšší trest.

Je nám líto zranění a přejeme Krištofovi brzké uzdravení, ovšem Hostivař se tímto oficiálně brání, že by Hostinský soupeře krosčekoval. Oba zákroky můžete posoudit na videích pod článkem.

V závěru nás tak čekalo dlouhé oslabení až do konce hrací doby. Jenže splašené Vosy dál faulovaly a dokonce vyfasovaly dva osobní tresty. A protože Hostivař nevyužila nabídnutou přesilovku 4 na 3, utkání dospělo do nájezdů. V těch se jako jediný prosadil Bureš. Naši střelci zklamali v pořadí Zápotocký, Borkovec, Brož, a tak si extra bod za vítězství 3:2 po nájezdech připsalo Kovo.

 
 

Další ztráta! Junioři ztratili v Berouně čtyřbrankové vedení!

26.4.2024

“Bude jenom na nás, jak ke zbytku série přistoupíme“ říká obránce A týmu Jan Kočka!

25.4.2024

Junioři ztratili dobře rozehraný zápas s Plzní v samotném závěru!

25.4.2024

Mikropřípravka opět v akci! Na domácím turnaji se představila trojice hostivařských týmů!

23.4.2024

Partneři klubu