HBC Hostivař delic HBC ALPIQ Kladno HBC Pardubice HBC Prachatice HC Kert Park Praha HBC Hradec Králové 1988 HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany Svítkov Stars Pardubice HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
06.10.2013 Reportáž

Hostivař se oklepala z porážky a ve Štruncových sadech vydřela vítězství!

HBC Hostivař

8.kolo, neděle 6.10.2013

LIT

Litice

1:3

0:1, 1:0, 0:2

HOS

Hostivař

Branky a nahrávky: 16:21 K.Kandler (J.Langthaler), 38:04 M.Brož (O.Palička), 44:17 M.Brož (O.Palička).
Vyloučení: 5:2. Diváci: 20. Střely na branku: 14:19.

Sestava domácích

Sestava hostí

M.Šupík, (J.Žežulík) - T.Šimon, M.Zápotocký, M.Přeslička, P.Hostinský, O.Joch, - S.Tvrz, M.Brož, O.Palička, J.Pittel, J.Langthaler, T.Borkovec, M.Kalaš, A.Zahálka, K.Kandler

Komentář k zápasu

Po sobotní nešťastné porážce zavítala Hostivař na půdu Litic s jasným cílem - vrátit se na vítěznou vlnu. Krom letního počasí ji ale přivítali i domácí odhodlaní naopak udržet všechny body doma. Na favorita proto vyrukovali s rychlou a důraznou hrou, která však skončila ve čtvrté minutě faulem, po kterém měla na začátku zápasu optickou převahu Hostivař. Skutečně ale pouze optickou, protože rozdíl jedenácti bodů v tabulce nebyl na hřišti znát. Přesto jsme mohli jít do vedení - Pittel si efektně zpoza brány přehodil míček a ze vzduchu ho sklepl do chráničů golmana Třísky. S následnou dorážkou, která skončila v síti, se však ozvala i píšťalka rozhodčího, který si myslel, že Tříska balonek přikryl a gól neuznal.

Branky se tak Hostivař dočkala až na začátku druhé třetiny, kdy se před Třískou nejlépe zorientoval Kandler a dorazil střelu Langthalera. Za dvě minuty ale bylo srovnáno, když se na druhé straně trefil Kurka. Dál se hrál vyrovnaný až urputný zápas s minimem střel, ve kterém měla Hostivař problém s přechodem středního pásma i s koncovkou a mohla děkovat brankáři Šupíkovi, který ji podržel několika neortodoxními zákroky, jednou i za cenu ztráty masky. Prosadit se hostům nevedlo ani při přesilovkách, ujala se až střela obránce Hostinského od modré čáry. Domácí ale začali vehementně protestovat a poukazovali na posunutou bránu. Rozhodčí jim po poradě dali za pravdu a neuznali už druhý gól, aniž by Hostivař jakkoli porušila pravidla.

Rozuzlení nakonec přišlo paradoxně v našem oslabení. Dvojice Palička - Brož vypíchla domácím míček při zavážení a druhý jmenovaný trefil prakticky od modré čáry růžek Třískovy brány. Do konce zbývalo pět minut, ve kterých nás opět podržel Šupík a při hře domácích bez golmana přidal třetí gól opět Brož, kterého znovu vyslal Palička. Hostivař tak v zápase, na kterém bylo nejkrásnější počasí, vydřela vítězství a dál se hřeje na druhém místě tabulky.

 
 

Další ztráta! Junioři ztratili v Berouně čtyřbrankové vedení!

26.4.2024

“Bude jenom na nás, jak ke zbytku série přistoupíme“ říká obránce A týmu Jan Kočka!

25.4.2024

Junioři ztratili dobře rozehraný zápas s Plzní v samotném závěru!

25.4.2024

Mikropřípravka opět v akci! Na domácím turnaji se představila trojice hostivařských týmů!

23.4.2024

Partneři klubu