HBC Hostivař delic HBC ALPIQ Kladno HBC Pardubice HBC Prachatice HC Kert Park Praha HBC Hradec Králové 1988 HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany Svítkov Stars Pardubice HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
21.09.2017 Reportáž

Hostivař těsně zvládla úvodní zápas. Výhru zařídil chvilku před koncem Kubišta!

V lehce improvizované sestavě odcestoval "A" tým Hostivaře do Horních Počapel, aby zde s místním týmem odstartoval novou sezonu.

1, sobota 16.9.2017

POČ

Horní Počaply

2:3

0:0, 0:1,2:2

HOS

Hostivař

Branky a nahrávky: 21:31 Kubišta (Boreček, Těšínský), 31:09 Boreček (Janda, Hrabák), 43:22 Kubišta (Brož, Píša) - 33:17 Topol, 41:55 Skřivan (Toth Tomáš).
Rozhodčí: Augustýn, Chmel . Vyloučení: 2:4 . Využití: 1:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 7 . Střely na branku: 23:32 . Průběh utkání: .

Sestava domácích

Tvrdík Tomáš - Topol David, Průša Martin - Forro Daniel, Seidl Michal, Skřivan Jan, Gehlert Josef, Tóth Tomáš, Tóth Luboš

Sestava hostí

Hallada Štěpán, Janovec Jan - Hradňanský David, Kovář Vladimír, Těšínský Marek, Sklář Jakub, Pavel Jakub, Kerouš David - Brož Marek, Kubišta Adam, Píša Lukáš, Boreček Martin, Hrabák Tomáš, Janda Jakub

Komentář k zápasu

Ještě ve čtvrtek ráno měla mít Hostivař dvojí zastoupení v letošním soutěžním ročníku. Situace se však během dne změnila, a tak díky známým problémům s hřištěm se v soutěži představí pouze jeden tým. Do Počapel navíc odjelo torzo obou týmu slepené na poslední chvíli. Ani to, ani klasický pozdní příchod Marka Brože ale nesrazil náladu týmu, jak by se mohl někdo obávat.

První třetina skončila bez branek, ačkoliv Hostík domácí přehrával. Ti se i díky menšímu počtu hráčů spoléhali na brejky a paradoxně to byli oni, kdo mohl jít do vedení, když rozezněli za Halladou spojnici.

V zápase bylo vidět z obou stran hodně nepřesností, ovšem přesná a pohledná kombinace zdobící přesilovou hru Hostivaře v polovině druhé třetiny po ose Těšínský – Boreček – Kubišta znamenala úvodní branku duelu. O to smutnější pro domácí, že se jednal o jejich druhý (a v zápase i poslední) trest.

Když na začátku třetí třetiny našel Janda milimetrovou přihrávkou Borečka, který z brankové čáry zvyšoval na 2:0, zdál se být zápas rozhodnutý. Jenže to by nebyla Hostivař, aby z jednoznačného zápasu neudělala drama. Právě Boreček totiž v oslabení předržel balonek, o který ho posléze připravil David Topol, který snížil na 2:1. Zatímco první třetinu domácí vystřelili pouze třikrát, ve druhé se střelecky Hostivaři téměř vyrovnali a třetí třetinu ji dokonce přestříleli. Možná i proto necelé tři minuty před koncem srovnali po vyhrané buly Tótha střelou Skřivana na 2:2. Zápas nakonec skončil v řádné hrací době. Minutu a půl před koncem šli hosté do přečíslení, které sehráli učebnicově. Díky tomu dostal přihrávku mezi kruhy úplně volný Kubišta, který svou ranou vymetl pavučinky v levém horním rohu a svou druhou trefou v zápase přisoudil všechny body Hostíku.

Ohlasy po utkání

David Kerouš (HBC Hostivař): První utkání sezóny a hned výjezd na hřiště s tak okouzlujícím panoramatem, jaké má jedině to v Horních Počaplech. Ideální? V žádném případě, ale pokud můžete cestou domů přepočítávat tři body stále dokola a dokola, dá se mluvit alespoň o spokojenosti.

Lukáš Michálek

 
 

Mikropřípravka si užila slunečné sportovní odpoledne v Hostivaři!

18.3.2024

A tým zaznamenal patnácté vítězství v sezoně! Ve venkovním utkání si poradil s Dobřany!

16.3.2024

Mladší žáci "A" na Lužinách dominovali! Přehráli Kert, Tygry i Most!

14.3.2024

Junioři slaví další výhru! Na domácím hřišti porazili Pardubice!

12.3.2024

Partneři klubu