HBC Hostivař delic HBC ALPIQ Kladno HBC Pardubice HBC Prachatice HC Kert Park Praha HBC Hradec Králové 1988 HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany Svítkov Stars Pardubice HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
26.09.2019 Reportáž

1. liga / Kometa udělila Hostivaři lekci z produktivity!

Na východ Čech také zamířili borci z Prahy. Hostivař přijela bojovat o body na půdu Komety. Utkání mělo od začátku velký náboj, mladíci se snažili poličské obránce rychle napadat, ti si ale s jejich forčekingem dokázali v několika situacích poradit, což způsobovalo to, že se poličtí útočníci často dostávali do přečíslení 2 na 1 nebo 3 na 2.

2.kolo, neděle 22.9.2019

POL

Polička

6:3

1:0, 3:1, 2:2

HOS

Hostivař

Branky a nahrávky: 19:42 Malina (Čejka, J.Vaniš), 33:01 Dušák (J.Vaniš), 40:18 J.Vaniš (Dušák) .
Rozhodčí: . Vyloučení: 6:5 . Využití: 0:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 55 . Střely na branku: 28:27 . Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3, 6:3 .

Sestava domácích

Novák - Geba, Hnát, Nespěšný, Chmel, Tobiáš, Štefka, Bucek, Holec, Augustin, Tobiáš, Macháček, Hubálek, Kyncl, Hejtmánek

Sestava hostí

Štoural (od 31.Merta) - Dušák, Kubeš, Novotný, Přeslička, D.Vaniš, Sedláček - J.Vaniš, Čejka, Malina, Brož, Kalaš, Jachek, Píša, Kucharčík, Srp, Kucarov, Zyta

Komentář k zápasu

Právě první gól padl z přečíslení, když na branku Hostivaře běžel nováček poličské sestavy, Jiří Bucek, který vzal všechnu zodpovědnost na sebe a dostal tak svůj tým do úzkého vedení. V první třetině to byla Polička, která mladíkům z hlavního města hrozila každou střelou. Hráči Hostivaře dostali o přestávce jasné pokyny v kabině, a to zjednodušit svoji hru, což se odrazilo na vývoji zápasu.

Hra se mnohem více vyrovnala a Hostivař se dostávala do větších šancí, ty ale vždy zlikvidoval Michal Novák střežící klec Poličky. Ale i Kometa měla velké množství možností ke skórování. Velkým rozdílem mezi týmy v tomto zápase byla produktivita. Ve druhé třetině Kometa navýšila svůj náskok na 3:0, když se znovu prosadil Bucek a přidal se k němu i Augustin s Macháčkem. Na druhé straně, komu se podařilo vstřelit branku byl Malina. Hostivař měla jediné štěstí v tom, že hokejbalisté Poličky byli v některých zakončeních až moc zbrklí. Jiří Tobiáš se dvakrát dostal do situace, kde na něj zívala prázdná branka, ale ani tyto možnosti nedokázal využít.

Do třetí třetiny vlítli hráči Hostivaře jako uragán. Mladíci byli velice důrazní, což se Poličákům moc nelíbilo. Diváci mohli vidět dokonce jeden pěstní souboj, který rozhodčí nechali proběhnout. To dodalo Hostivaři odhodlání a začala se více tlačit do předbrankového prostoru. Pražanům se podařilo ve 34. minutě snížit na 4:2, ale rázem na to inkasovali z hole Augustina. Hostivař nic nevzdávala a chtěla za každou cenu alespoň vyrovnat, čemu napomohl Vaniš ve 41. minutě. Hostivař na konci třetí třetiny ještě dostala přesilovou hru, jež se jim ale vůbec nepovedla. Poličská defenzíva Pražany do žádné větší šance nepustila, i když to Hostivař zkoušela bez brankáře. Do prázdné branky ještě přidal gól Jiří Tobiáš a Kometa se mohla jít radovat z první výhry před domácím publikem v této sezóně.

Redakce

 
 

“Bude jenom na nás, jak ke zbytku série přistoupíme“ říká obránce A týmu Jan Kočka!

25.4.2024

Junioři ztratili dobře rozehraný zápas s Plzní v samotném závěru!

25.4.2024

Mikropřípravka opět v akci! Na domácím turnaji se představila trojice hostivařských týmů!

23.4.2024

Starší žáci porazili ústeckou Elbu! Do nadstavby tak postupují z druhého místa!

23.4.2024

Partneři klubu