HBC Hostivař delic HBC ALPIQ Kladno HBC Pardubice HBC Prachatice HC Kert Park Praha HBC Hradec Králové 1988 HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany Svítkov Stars Pardubice HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
23.03.2014 Reportáž

A tým - Hostivař vs. Mladá Boleslav? První tuhou bitvu play off jsme urvali 4:3 až v nájezdech!

Možná vám titulek připadá matoucí, ale přesně vystihuje, co se v neděli 23. března odehrávalo v Mladé Boleslavi. Domácí borci potřebovali vyhrát, aby získali jistotu účasti v play off a ještě patnáct vteřin před koncem to vypadalo, že Hostivař odjezde s prázdnou… Tentokrát to bylo velmi dramatické vítězství.

19.kolo, neděle 23.3.2014

MBL

Mladá Boleslav

3:4ss

2:1, 0:0, 1:2 - 0:1

HOS

Hostivař

Branky a nahrávky: 11:35 J.Kalabis (M.Brož, O.Palička), 38:11 M.Zápotocký (M.Brož, O.Palička), 44:45 T.Borkovec (J.Zvolský, M.Zápotocký), rozhodující SN M.Zápotocký.
Vyloučení: 8:3. Diváci: 7. Střely na branku: 42:32.

Sestava domácích

Sestava hostí

J.Žežulík – M.Zápotocký, P.Hostinský, J.Zvolský, O.Joch – M.Brož, M.Lehner, J.Kalabis, O.Palička, T.Borkovec, M.Kalaš, M.Strejček, J.M.Pavel, K.Kandler

Komentář k zápasu

Nejprve krátký úvod do tématu. První liga sice končí základní část až příští sobotu, jenže kvůli lichému počtu účastníků měla právě Mladá Boleslav jako jediná svoji derniéru už o týden dřív. A protože je tabulka okolo osmé příčky velmi vyrovnaná, potřebovali domácí k jistotě postupu vyhrát. Domácí tak proti Hostivaři nastoupili s odhodláním a bojovností připomínající rozhodující páté utkání play off.Nejhorší povrch široko daleko, hluboké louže podél mantinelů a další a další proudy vody snášející se ze zamračené oblohy navíc smazaly technické rozdíly mezi oběma soupeři. Dopředu bylo jasné, pohodová výhra 8:1 z domácího klání se těžko bude opakovat.

A také, že ne… Soupeř předváděl hru hodnou důležitosti zápasu a v první třetině byl lepší. Herně i výsledkově. Už v páté minutě jsme nedostali jednoduchý míček z pásma, Tygři se ocitli v akci dva na jednoho a tu pohotovou střelou o tyčku zakončil Pekárek. Za pět minut bylo ještě hůř! Po zmatcích při správně neodpískaném zakázaném uvolnění si míček našel Bernard a podruhé rozradostnil hráče v černém. Skóre 0:2 jsme naštěstí záhy stihli zmírnit. Brož našel v útočeném pásmu Kalabise, který na dlouhou hůl poprvé překonal Fukárka.

Poprat se s jednogólovou ztrátou byl jasný pokyn do druhé části. Domácí nám k tomu navíc darovali pět přesilových her. Jenže Hostíci víc bojovali s povrchem a vlastní nemohoucností, než se soupeřem, a tak jsme se vyrovnání ani nepřiblížili… Díky bohu všechny závary před naší klecí spolehlivě hasil Žežulík.

Třetí třetina tedy začínala stejným skóre 1:2 a jako bonus přičtěme další naši početní výhodu. Vstup do rozhodující patnáctiminutovky? Na pět minus!!! Ihned po buly se k nám do pásma vřítil Kollman, z obránců udělal kužele a další střelou o tyč vrátil domácím uklidňující dvoubrankové vedení. Jenže i Hostivař měla o co hrát – k tomu aby zůstala ve hře o vítězství v základní části, potřebovala alespoň dva body.

Přes hrubou chybu se náš tlak stupňoval. Domácí pak často jen odpalovali míčky, které před icingem zachraňovaly kaluže… Zasloužené snížení přišlo v čase 38:11. Po vyhrané buly v útočné třetině se do míčku opřel Zápotocký a Pražané konečně využili přesilovku! Čas ale utíkal a kýžené vyrovnání nepřicházelo. Drama dospělo až do závěrečné minuty a naší power play. Po závaru si volný míček našel Borkovec a napodruhé ho uklidil do branky. Časomíra se zastavila v čase 44:45… Na jedné straně hněv a zklamání, na druhé nefalšovaná radost.

Utkání dospělo do nájezdů, které ozdobili brankáři. Z osmi střelců se prosadil jen Zápotocký perfektní forsbergovkou. Díky bojovnosti (a pochopitelně štěstí) zůstala Hostivař ve hře o Prezidentský pohár. Rozhodne se příští víkend v bitvě s Kovem!

 
 

Další ztráta! Junioři ztratili v Berouně čtyřbrankové vedení!

26.4.2024

“Bude jenom na nás, jak ke zbytku série přistoupíme“ říká obránce A týmu Jan Kočka!

25.4.2024

Junioři ztratili dobře rozehraný zápas s Plzní v samotném závěru!

25.4.2024

Mikropřípravka opět v akci! Na domácím turnaji se představila trojice hostivařských týmů!

23.4.2024

Partneři klubu