HBC Hostivař delic HBC ALPIQ Kladno HBC Pardubice HBC Prachatice HC Kert Park Praha HBC Hradec Králové 1988 HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany Svítkov Stars Pardubice HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
02.11.2013 Reportáž

1.Národní liga - Hostivař vyjela na jih, aktivita jen v poslední třetině ale proti Suchdolu nestačil

Víkendem pravdy se dal s trochou nadsázky nazvat výjezd na jih Čech. Narazily totiž na sebe první čtyři týmy tabulky a všichni čekali, jak se její čelo zamotá. Sestava Hostivaře ale bohužel měla do ideálu daleko. Vinou zranění totiž chyběli gólman Šupík a útočníci Borkovec, Pittel, Tvrz a Lehner, pracovní povinnosti nepustili obránce Zvolského, Langthaler nastupoval v extralize za Ústí a Šimon s Dedkem jsou zranění dlouhodobě. Přesto byl cíl jasný - přivézt minimálně tři body a pojistit si druhé místo v tabulce.

11.kolo, sobota 2.11.2013

SUC

Suchdol nad Lužnicí

3:1

1:0, 2:0, 0:1

HOS

Hostivař

Branky a nahrávky: 36:20 M.Brož (A.Zahálka).
Vyloučení: 8:9. Diváci: 127. Střely na branku: 30:26.

Sestava domácích

Sestava hostí

J.Žežulík - M.Zápotocký, P.Hostinský, M.Přeslička, O.Joch, - M.Kalaš, M.Brož, O.Palička, M.Strejček, K.Kandler, J.Kalabis, A.Zahálka, J.Pavel

Komentář k zápasu

V Suchdole na nás čekal jako už tradičně důrazný soupeř a skvěle fandící diváci. Jejich pokřik: „Zdravíme Hostivař!" byl ale jediným světlým okamžikem první třetiny. Taktický pokyn bránit střední pásmo se sice dařilo úspěšně plnit, výsledkem nicméně byla nepohledná hra s minimem šancí. Navrch neměl ani jeden tým, přesto šli domácí do šaten s jednobrankovým náskokem. V jedenácté minutě totiž Roman Smutný šikovně tečoval střelu Miroslava Landy do horního růžku a Žežulík neměl šanci.

V podobném duchu se odvíjela i druhá třetina. Hostivař se sice víc tlačila do útoku, místo rychlých kombinací ale snaha většinou končila přetlačováním u mantinelu, které neneslo žádný pozitivní efekt. Domácí naopak v devatenácté minutě přidali druhý gól, když se po nenápadné akci trefil z kruhů pod horní tyčku Jaroslav Kulik. Za další minutu a půl bylo ještě hůř. Hostinský ani za cenu faulu nezastavil rychlý brejk a při ponechané výhodě vše dokonal Joch, po jehož zákroku rozhodčí nařídil trestné střílení. K němu se postavil Jiří Kalát a bezpečně proměnil. Domácí se v tu chvíli uklidnili a stále častěji jim ke spokojenosti stačilo vyhodit míček z obranného pásma.

Po bouři v kabině nastoupila do třetí třetiny úplně jiná Hostivař. Aktivní napadání a rychlejší kombinace začala šance a bylo otázkou času, kdy přijde snížení. Stalo se tak v sedmatřicáté minutě, když přesilovku po přihrávce Aleše Zahálky využil Marek Brož. Tempo zápasu se ještě zvýšilo a diváci museli být spokojeni. Hostivař šla s přibývajícím časem do stále většího rizika, hrálo se nahoru dolu a šance si po brejcích vytvářeli i domácí. Chuť se o výsledek doslova poprat demonstroval Joch, který se pustil do o půl hlavy většího Pultra. Závěrečný tlak ale zhatily fauly Paličky a Zahálky, po kterých nedošlo ani na odvolání Žežulíka z brány.

Hostivař tak utrpěla druhou porážku v základní hrací době v sezoně. Obraz hry ve třetí třetině ale jasné ukázal, kudy by měla vést cesta v příštím zápase proti Olympu.

 
 

Další ztráta! Junioři ztratili v Berouně čtyřbrankové vedení!

26.4.2024

“Bude jenom na nás, jak ke zbytku série přistoupíme“ říká obránce A týmu Jan Kočka!

25.4.2024

Junioři ztratili dobře rozehraný zápas s Plzní v samotném závěru!

25.4.2024

Mikropřípravka opět v akci! Na domácím turnaji se představila trojice hostivařských týmů!

23.4.2024

Partneři klubu