HBC Hostivař delic HBC ALPIQ Kladno HBC Pardubice HBC Prachatice HC Kert Park Praha HBC Hradec Králové 1988 HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany Svítkov Stars Pardubice HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
05.10.2013 Reportáž

Hostivař poprvé zakopla, mladý tým z Dobřan áčku uštědřil první porážku!

Série vítězství jednou skončit musela, rozhodně tomu tak ale nemělo být v Dobřanech... Hostivař v kolonce střelců neměla žádný zápis, a tak domácí zvítězili 3:0.

7.kolo, sobota 5.10.2013

DOB

Dobřany

3:0

0:0, 1:0, 2:0

HOS

Hostivař

Branky a nahrávky: – .
Vyloučení: 7:5. Diváci: 49. Střely na branku: 30:37.

Sestava domácích

Sestava hostí

J.Žežulík (M.Šupík) - T.Šimon, M.Zápotocký, P.Hostinský, O.Joch, M.Přeslička - J.Pittel, M.Brož, O.Palička, T.Borkovec, M.Strejček, M.Kalaš, A.Zahálka

Komentář k zápasu

Večerní start utkání (18:00) připomínal spíš mače ze slavné NHL, však také měl zápas s velmi mladým týmem Šneků (6 starších a dokonce 2 mladší dorostenci v zápisu o utkání) slušné tempo. Dva z mladíků se nakonec zásadním způsobem podepsali pod výhrou Dobřan.

Úvod utkání přitom nenaznačoval žádné překvapení. Už v prvním střídání se ocitl sám na kruhách Palička a jeho střela jen těsně minula branku malinkého Volera, pro kterého to byl mimochodem letošní první zápas za dobřanské áčko. I hosté na sebe záhy upozornili, když šikovné ruce předvedl Ulm a tváří v tvář ho skvěle vychytal Žežulík. Úvodní šance rozehřáli diváky v tomto sychravém večeru, na další šance si ale museli počkat. Za zmínku z první patnáctiminutovky stojí už jen tyč, kterou nastřelil Joch.

V druhé části přibylo vyloučených na straně domácích, nepočetná hostivařská družina (poprvé v sezoně jsme hráli pouze na dvě lajny) se ale ne a ne prosadit. Nevyšla nám akce dva na jednoho, dvě teče v podání Strejčka a Borkovce se pak dokutálely jen těsně mimo tyče. A tak znenadání udeřili domácí. Ve 27. minutě byl nejblíže u odraženého míčku Zrna a Žežulík už byl na jeho dorážku krátký. Před třetí třetinou jsme tak odcházeli do šaten za nepříznivého stavu 0:1.

Místo očekávaného tlaku ale přišla blesková sprcha. V naší přesilovce totiž utekl všem mladší dorostenec Ondřej Ulm a prostřelil Žežulíka podruhé. V dalších minutách poslední patnáctiminutovky jsme se navíc museli bránit v oslabení. Na pokus o zvrat nepříznivého stavu zbylo už jen sedm minut, které nám ale hráči v bílém zpříjemnili dvěma fauly. Přesilové hry se ale zdají být spíš naší bolavou patou... Přesně 130 vteřin před koncem totiž podruhé utekl rychlík Ulm, které už tentokrát pohodlně zakončoval do prázdné branky a stanovil konečné skóre utkání na 3:0 pro domácí.

Hostivař tak poprvé v novém ročníku 1. NHbL - západ prohrála a v nedělním zápase v nedalekých Liticích měl klub z Prahy 15 co napravovat.

 
 

Další ztráta! Junioři ztratili v Berouně čtyřbrankové vedení!

26.4.2024

“Bude jenom na nás, jak ke zbytku série přistoupíme“ říká obránce A týmu Jan Kočka!

25.4.2024

Junioři ztratili dobře rozehraný zápas s Plzní v samotném závěru!

25.4.2024

Mikropřípravka opět v akci! Na domácím turnaji se představila trojice hostivařských týmů!

23.4.2024

Partneři klubu