HBC Hostivař delic HBC ALPIQ Kladno HBC Pardubice HBC Prachatice HC Kert Park Praha HBC Hradec Králové 1988 HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany Svítkov Stars Pardubice HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
29.03.2014 Reportáž

A tým - Tvrdé KO ve třetí třetině a domácí tvrz poprvé padla! Kovo vyhrálo souboj o prezidentský poh

Tohle si poslechněte. Zdroj ze západu Čech byl přesný, a tak když Třemošná ve třetí třetině začala otáčet utkání s Karlovými Vary (z 0:1 na 6:1), Hostivař na chlup stejně pouštěla vítězně rozjetý mač o první místo s Kovem… Nakonec prohrála 5:6, po základní části skončila druhá. Na drsoně z Varů totiž narazí právě vítěz základní části.

20.kolo, sobota 29.3.2014

HOS

Hostivař

5:6

2:1, 1:0, 2:5

KOV

Kovo Praha

Branky a nahrávky: 4:41 O.Palička (M.Zápotocký, M.Lehner), 10:11 T.Borkovec (M.Strejček), 27:25 T.Borkovec (O.Tichý, M.Šupík), 34:21 J.M.Pavel (bez asist.), 44:23 M.Brož (T.Borkovec).
Vyloučení: 8:11. Diváci: 86. Střely na branku: 37:46.

Sestava domácích

M.Šupík – M.Zápotocký, T.Šimon, O.Joch, O.Tichý, J.Zvolský, P.Hostinský – T.Borkovec, M.Kalaš, M.Strejček, M.Lehner, M.Brož, O.Palička, K.Kandler, S.Tvrz, J.M.Pavel

Sestava hostí

Komentář k zápasu

Pohádka o sledování souboje o osmou příčku je pěkná, ale jak už to v takových pohádkových příbězích bývá, jsou zcela vymyšlené…Faktem je, že vyvrcholení letošní dlouhodobé části západní skupiny první ligy dostalo tu nejlepší zápletku. Druhá Hostivař doma přivítala první Kovo, dva lídři tabulky tváří v tvář a vítěz se stane majitelem prezidentského poháru. Že šlo o atraktivní souboj, dokazovalo téměř devadesát fandů, kteří obsypali mantinely v Horních Měcholupech. Víc jich ten den nebylo ani na žádném extraligovém utkání!

A diváci museli být spokojení. Útočný hokejbal, brankové hody a zvraty ve skóre. Proto přeci hrajeme: „Kvůli fanouškům!“ jak by řekli hokejisté. Jen scénárista tu sobotu nějak zbabral scénář, když Happy End přisoudil na stranu Kova… Hostivař brzy vedla po přesilovkové teči Paličky. V 11. minutě pak profesorským stylem vyškolilo obranu duo Borkovec Strejček a bylo to 2:0. Hosté stihli snížit 36 vteřin před první sirénou, to se prosadil Michal Zeman.

Druhou část značně poznamenala vyloučení. Kovo dokonce mělo téměř dvouminutovou výhodu 5 proti 3. Vyrovnání se ale nedočkalo, a tak udeřilo z čisté oblohy na druhé straně. Borkovec odpálil v oslabení míček z vlastní modré čáry a k překvapení všech si ho krátce po polovině zápasu Lain sám hodil do branky.

S pohodovým náskokem dvou gólů vstupovala Hostivař mohutně povzbuzovaná především skupinou hráčů béčka do třetí patnáctiminutovky. A kdyby naši věděli, co je čeká, nejspíš by radši zůstali v šatně… I když ono to vypadalo, že tam na plastový povrch v Koma Areně opravdu nastoupil jiný tým. Už za pár vteřin se precizní defenziva rozplynula jako pára nad hrncem.

Darovanou akci dva na jednoho už v první minutě hosté nepotrestali, ve druhé už ovšem trestali, snížení zařídil Šimeček. Srovnáno přišlo záhy, v čase 34:11 rozburácel hostující střídačku kapitán Svoboda. Uběhlo jen 10 sekund a Pavel vrátil Hostíku vedení v podivné akci, která zaváněla vysokou holí. Ovšem podle rozhodčích i přítomného delegáta opravdu pouze zaváněla, a tak se Hostivař znovu vyhoupla do čela tabulky. Ovšem byla to jen epizodní událost…

Kovo znovu zabralo. Ve 38. minutě srovnal Michal Zeman, za dalších 58 sekund stačilo Winterovi nastavit hůl před prázdnou branku a Kovo poprvé vedlo. Hostivař pak také promrhala dlouhou dvojnásobnou přesilovku, a když čtyři minuty před sirénou vypálil z dálky Adam, bylo to už o dvě branky. Brožův gól půl minuty před koncem už řešil jen kosmetickou úpravu skóre na konečných 5:6.

Nezbývá než borcům z Palmovky pogratulovat a doufat, že se letos ještě potkáme. Dřív než ve finále to nastat nemůže…

 
 

Další ztráta! Junioři ztratili v Berouně čtyřbrankové vedení!

26.4.2024

“Bude jenom na nás, jak ke zbytku série přistoupíme“ říká obránce A týmu Jan Kočka!

25.4.2024

Junioři ztratili dobře rozehraný zápas s Plzní v samotném závěru!

25.4.2024

Mikropřípravka opět v akci! Na domácím turnaji se představila trojice hostivařských týmů!

23.4.2024

Partneři klubu