HBC Hostivař delic HBC ALPIQ Kladno HBC Pardubice HBC Prachatice HC Kert Park Praha HBC Hradec Králové 1988 HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany Svítkov Stars Pardubice HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
03.11.2013 Reportáž

1.Národní liga - Žežulík vychytal první čisté konto a Hostivař si přivezla výhru z Jindřichova Hradce

Sobotní nepovedený výkon proti Suchdolu chtěla Hostivař odčinit na půdě bývalého extraligového týmu z Jindřichova Hradce. V hlavách některých hráčů se jistě připomněly výsledky minulých zápasů. Ačkoliv jsou 3, respektive 4 roky staré, tak skóre 16:3 pro Hradec ze dvou utkání je přímo šokující. Olymp ale strávil poslední dvě sezony v nejvyšší soutěži a proto vše naznačovalo, že utkání bude naprosto odlišné.

12.kolo, neděle 3.11.2013

JHR

Jindřichův Hradec

0:3

0:2, 0:0, 0:1

HOS

Hostivař

Branky a nahrávky: 2x O.Palička, M.Brož.
Vyloučení: 3:2. Střely na branku: 20:21.

Sestava domácích

Sestava hostí

Komentář k zápasu

Hned ze začátku zápasu se nad jihočeským městem spustil vytrvalý déšť, který během zápasu sílil na intenzitě. Podmínky pro hokejbal nebyly nikterak dobré, ale třináctka hostivařských byla odhodlána odjet se třemi body. Pokyny zněly jasně: intenzivně forčekovat až do jejich obranného pásma a znemožnit tak rozehrávku, utvořit si alespoň jednobrankový náskok a dovést utkání do vítězného konce. Zdá se, že vše perfektně vyšlo!

Ačkoliv povrch a počasí prakticky znemožňovali jakoukoliv pohlednější akci, oba týmy se tomu dokázali přizpůsobit. Mnoho lobů do středního pásma si ale nenašlo příjemce, takže polovina první třetiny byla spíše takovou přehazovanou. Nicméně Hostivař byla lehce aktivnějším týmem a brzy šla do vedení. V osmé minutě se Palička vytočil z rohu a bekhendovou střelou překvapil Janáka. Další průběh třetiny pokračoval ve stejném stylu. Do konce patnáctiminutovky vsítila Hostivař i druhý gól. Po přihrávce Zápotockého se Brož ocitl sám před brankářem hostí. První střelu ještě gólman dokázal betonem chytit, avšak na dorážku byl již bezmocný.

Ve druhé třetině byly oba týmy střelecky nejaktivnější. Šance se vytvořily na obou stranách, i přesto, že hřiště se kvůli kalužím stávalo téměř nehratelné. Obzvláště závary kolem Žežulíkovi branky vypadaly nebezpečně. Na druhé straně Brož trefil hned po vhazování spojnici a ani Strejček nedokázal ze slibných šancí překonat Janáka. Skóre tedy zůstalo nezměněno.

V závěrečné patnáctiminutovce se hra příliš nelišila. Hostivař si udržovala dvoubrankový náskok a větší aktivitou tento stav hlídala. Domácí tým byl ale rozhodnut obrátit skóre a tři minuty před koncem utkání odvolal brankáře. Power-play ale Olympu vůbec nevyšlo, a přestože Palička ani Brož netrefili prázdnou branku, nakonec Hostivař třetí gól dala. Byl to právě opět Palička, který se již nemýlil a dal tak tečku za první výhrou v Jindřichově Hradci.

Víkendový výjezd byl tedy úspěšný pouze z poloviny a po zaváhání vedoucího celku TJ Kovo Praha má pražský rival pouze dvoubodový náskok v tabulce.

 
 

Další ztráta! Junioři ztratili v Berouně čtyřbrankové vedení!

26.4.2024

“Bude jenom na nás, jak ke zbytku série přistoupíme“ říká obránce A týmu Jan Kočka!

25.4.2024

Junioři ztratili dobře rozehraný zápas s Plzní v samotném závěru!

25.4.2024

Mikropřípravka opět v akci! Na domácím turnaji se představila trojice hostivařských týmů!

23.4.2024

Partneři klubu