HBC Hostivař delic HBC ALPIQ Kladno HBC Pardubice HBC Prachatice HC Kert Park Praha HBC Hradec Králové 1988 HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany Svítkov Stars Pardubice HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
22.10.2017 Reportáž

Muži ztratili dvoubrankové vedení a s rezervou Kova berou bod!

Po dlouhé době vyběhlo naše mužské mužstvo mezi mantinely. Tentokrát soupeřilo o body s TJ KOVO Praha, mladým, běhavým týmem. Navíc pro našeho soupeře hrály předchozí sezónní výsledky.

2.kolo, sobota 21.10.2017

HOS

Hostivař

2:3ss

2:0, 0:1, 0:1 - 0:1

KOV

Kovo Praha

Branky a nahrávky: 1:20 Sklář, 9:49 Staněk (Boreček) - 18:02 Rabušic, 31:16 Rabušic (Franěk, Matoušek).
Rozhodčí: Sládek, Vanourek . Vyloučení: 3:2 . Využití: 0:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 15 . Střely na branku: 26:35 . Průběh utkání: 2:0, 2:2, 2:3 .

Sestava domácích

Janovec (Hallada) - Přeslička, Sklář, Těšínský, Zvolský - Boreček, Brož, Janda, Jindra, Kerouš, Kalaš, Píša, Staněk, Voblikov

Sestava hostí

Vaníček - Beck, Pátek, Povýšil, Votýpka - Franěk, Hájek, Hirsch, Kolín, Matoušek, Rabušic, Tesař, Veselka

Komentář k zápasu

Přes dvě formace na obou stranách, schylovalo se k dobrému hokejbalovému pokoukání. Ani tribuny nezely prázdnotou, utkání přihlížel i předseda klubu Ondřej Novák nebo například bývalý trenér hostivařského A týmu. První vhazování.

Vše se vyvíjelo dobře, výsledkově. V druhé minutě po vyhraném buly tvrdou střelou zakončil navrátilec v domácích barvách Jakub Sklář. Gólman měl hodně ambicí, ale rána byla tvrdá, přesná. Proč veškerou snahu Vaníček neměl šanci. Bylo se na co dívat, svižný hokejbal hýbal čimickou arénou, novým, dočasným domovem hostivařských. Míček létal od jednoho hráče k druhému. Až do desáté minuty, kdy si skvěle převzal dlouhý pas Viktor Staněk. Bravůrně přehrál obránce, prokázal své kvality v zakončení a Vaníček byl opět bezmocný. 2:0!

Ve druhé třetině se odvolám na komentář brankáře Jana Janovce „Byla tam spousta hokejek, neviděl jsem nic. Možná se jednalo o vysokou hůl, pak už jen soupeř volal gól.“ To se v devatenácté minutě ve zmatku před brankou zorientoval Rabušic. Snížení na rozdíl jedné branky. KOVO mělo více ze hry, spousta střel zasypávala Janovce v jeho kleci. Přesně dvojnásobný počet pokusů domácích.

Minutu po začátku třetí a závěrečné třetiny bylo ještě hůř. Po krásné přihrávce Fraňka se prosadil opět Rabušic. 2:2! Na tuhle kombinaci byl Janovec krátký. Kdo by nebyl, střelec trefoval odkrytou část branky. Byla tu spousta šancí. V první polovině náležela soupeřům, nicméně závěrečné minuty patřily Hostivaři. Ani jeden z několika dobrých pokusů však neskončil za zády Vaníčka.

Přišly na řadu nájezdy, aby rozhodly o bonusovém bodu. Domácí kapitulovali, bod zamířil za borci z Palmovky. Konečný výsledek 2:3sn!

Ohlasy po utkání

David Kerouš (HBC Hostivař): Hráli jsme po dlouhé době, utkání se nevyvíjelo ideálně. Nakonec můžeme být za bod rádi. Sezóna se teprve rozjíždí, nedělejme ukvapené závěry.

Redakce

 
 

Mikropřípravka si užila slunečné sportovní odpoledne v Hostivaři!

18.3.2024

A tým zaznamenal patnácté vítězství v sezoně! Ve venkovním utkání si poradil s Dobřany!

16.3.2024

Mladší žáci "A" na Lužinách dominovali! Přehráli Kert, Tygry i Most!

14.3.2024

Junioři slaví další výhru! Na domácím hřišti porazili Pardubice!

12.3.2024

Partneři klubu